U poslednjih 7 dana vlada totalni haos nad celom Evropom, jer ogromne kiše definitivno nose sve predd sobom. Najgore je svakako na severu Evrope, gde su Holandija, Nemačka i Belgija najviše pogođene sa velikim kišama. Brane pucaju, reke se izljevaju, a veliki broj gradova je totalno potopljne, a preko 200 osoba je do sada poginulo, a preko 2.000 osobba se zza sada vodi kao nestale. 

I u Srbiji, ali i ostalim Balkanskim zemljama, ponovo sve podseća na 2014 godinu kada smo imali velike i nezapamćene poplave. U tadašnjim velikim poplava iseljeno je preko 200.000 domova na prostoru celog Balkana, a pomoć je stizala sa svih strana, čak je i jedan Novak Đoković poklonio nagradni fond od turnira u Rimu, a špekuliše se da je poklonio skoro 1 milion dolara od nagradnog fonda za sve zemlje, koje su u tom trenutku bile ugrožene. 

U Nemačkoj je trenutno jako teška situacija, a bivša nemačka kacelarka Angela Merkel je nakon povratka iz Nemačke obišla ugrožena područja te nije imala reči zza viđene scene na ovom području. Ona se vratila iz posete Americi, te je obećala veliku pomoć za sve ugrožene regije u ovoj zemlji. Mi se u nastavku današnjeg članka, ponovo vraćamo na balkan i idemo do makedonije, koju također pogađaju velike kiše. 

I kod njih sve podseća na 2014 godinu kada je veliki broj porodica morao da iseli, a reke Strumica i Valandova prete da se izliju. Tada nije bilo ni električne energije, a predsednik zemlje je upozorio građane ovih mesta koje se nalaze oko reka, da budu u pripravnosti da se ne bi desio scenarij od pre 7 godina. 

Preporučeno