U nastavku današnjeg članka malo o svjetskim dešavanjima, a svakako da je u gro planu uvijek vijest o samoj korona virusa koji je obuhvatio cijelu svjetsku populaciju. Jako je dosta ljudi koji su zaraženi, a mrtvih i onih koji su završili na respiratoru je sve veći i veći. Doktori i epidemiolozi jednostavno još uvijek nemaju riješenje za sve ove probleme, a vakcine još uvijek nema ni na vidiku.

Jako veliki broj poznatih osoba je obolilo od covida 19 u posljednje vrijeme. Naprosto ne postoji osoba koja nije zaradila covid 19 u jačem ili blažem obliku. Dosta je svjetskih lidera koji su u posljednjih 6 mjeseci bili pozitivni na covid 19, a posljednji među njima je bio i Francuski predsjednik Emanuel Makron, za kojeg je zabrinuta cijela Francuska javnost. 

Njega je na primjer krizni štab iz Francuske, stalno upozoravao kako treba da nosi masku na javnim okupljanjima, ali to jednostavno nije dolazilo do njega, i sada se desilo šta se i desilo. Pozitivan je već 5 dana, a prva 2 dana je proveo u pariškoj bolnici na infuzijama, koje su ga po svemu sudeći vratili iz mrtvih. 

On se zbog ozbiljnosti cijele situacije razdvojio sa suprugom, tako da je on ostao u Parizu, dok je ona u MArseju. Emanuel Makron svaki dan izbacuje video od po 3 minuta i na taj način ima kontakt sa svojim građanima. 

Preporučeno