Kada god se u medijima pojave neke priče o raskidu pjevačice Rae Manojlović, cijela javnost , ili barem njeni fanovi, šorom otvore oč i načule uši da bi saznali zbog čega je zgodna pjevačica iz Čarteža opet sama. U nekoliko navrata u njenoj karijeri su bili ovakvi naslovi po medijima. Neki su bili tu sa pravom, bilo je i onih izmišljenih, ali jedan raskid je svojevremeno baš mnogo povrijedio Radu, te ju je naveo da se i oglasi povodom toga. Nakon što je bila raskinula svoju vazu sa košarkašem Momirom Gajiće, on je u medijima izjavio kako je ostavio pjevačicu zbog njenog posla, te da više nikada ne bi tražio ljubav sa djevojkama koje su u toj branši, a Rada se na to oglasila te je veoma žestoko kritikovala postupak svoga bivšeg.

Rekla je kako ne može da shvati čovjeka koji ima 38 godina i koji je tri godina proveo sa njom da nasjeda na svakakve priče. Time je, kako je Rada rekla, samo pokazao koliko se njih dvoje ne poznaju, te se i ona zapitala šta su svo to vrijeme radili zajedno. Dodala je da je ona kojim slučajem na njegovom mjestu, da bi se ona u medijima, povodom raskida, oglasila mnogo kulturnije, te da ju je cijela ova situacija veoma naljutila, te je dodala:” Ako je već odlučio da govori, trebalo je da ponovi ono što mi je rekao na raskidu ili da ostane nijem. Ali, to nije umio zato što je povodljiv i sluša neke druge ljude, što je radio i tokom naše veze. Trebalo je do kraja da bude muško i ponovi da sam dobra djevojka, jedna u milion i da uvijek mogu na njega da se oslonim” – kazala je Rada.

Dodala je i da je on bio tri godine sa njom i da mu je očito nešto odgovaralo u toj vezi te da nije bio sa njom zato jer je morao, te je rekla kako ju je njegov postupak mnogo uvrijedio. Poslije toga je Rada veoma brzo ušla u vezu sa pjevačem Harisom Berkovićem, a o svojoj privatnosti skoro da više i ne govori.