Saša Popović, uspešan bivši direktor “Granda”, morao je da se suoči sa brojnim izazovima i da uloži mnogo truda da bi došao do sadašnjeg statusa. Njegov život nije bio bajka, uprkos njegovim brojnim dostignućima. Rođen u Novom Sadu 1954. godine, Popović je tu živeo do preseljenja u Beograd 1996. godine. Odrastao u parohijskoj kući u Nikolajevskoj ulici sa bakom, dedom, roditeljima i sestrom, bio je pod uticajem svog dede Stevana Popovića, koji je služio kao deda. sveštenik trideset godina.

Glasine sugeriraju da je njegov djed čak organizovao vjenčanje Alberta i Mileve Ajnštajn u Nikolajevskoj crkvi. Iako je neizvjesno da li je njegov djed krstio Ajnštajnovu djecu, Popović potvrđuje da je njegov djed bio glava od 1933. do 1963. godine.Saša Popović je od malih nogu imao snažnu strast za fudbalom koju je razvijao u lokalnom fudbalskom klubu “Vojvodina”. Uprkos njegovoj posvećenosti, njegov otac je intervenisao kupujući mu harmoniku kako bi ga odvratio od fudbala do muzike.

Popović je prihvatio svoj novi muzički put i osnovao sopstveni orkestar sa 17 godina, uz podršku roditelja. To je dovelo do stvaranja popularnog orkestra “Lira Show” koji je stekao široku publiku u Srbiji. Popovićev trud i odlučnost na kraju su privukli pažnju Milovana Ilića Minimaxa koji je u svojoj emisiji “Pretežno vedro” podelio snimak njihovog nastupa. Jasno je da je Popović vredan i izdržljiv čovek.

Preporučeno