Jovanka Broz mi je ostala u jako lepom sećanju, a bile smo više nego bliske, nije prošao niti jedan dan a da se nas dve nikako ne vidimo. Osećale sam veliku nežnost i toplinu sa njene strane, sve sam joj mogla da kažem, pa žena mi je bila bukvaalno kao druga majka.

Na veliku žalost, posle su se neke stvari promenile i ona je prekinula svaki mogući kontakt s nama, izjavila je ovo za srpske medije Zlatica Žikelić koja ima 72 godine, a koja je ujedno i unuka doživotno predsednika Savezne Federativne Republike Jugoslavije Josipa Broza Tita, sećajući se perioda kada su ona i Jovanka bilo kao prsst jedne ruke. Također, ćerka Titovog starijeg sina Žarka Broza kojeg je dobio u braku sa ruskinjom Pelagijom Belousovom, svima je rekla kako je nju doživljavala u pojedinim trenutcima i više nego rođenu majku, što je gledano iz današnjeg ugla pomalo i smešna izjavau.

“Moram da priznam da nisam bila toliko prisna s majkom koliko sam osećala povezanost s Jovankom. U tim godinama je uvek bilo poželjno da imate neki savet od žene koja je toliko prošla, kao što je prošlla baš Jovanka Broz. Ali, kako je izjavila Jovanka je odjednom prekinula svaki kontakt s porodicom Broz, i to pre nego što je Maršal umro, što je svima bilo više nego nejasna stvar. “Pisalo se po medijima kako smo izgubili svaki kontakt s njom kada je deda umro, ali prava istina je da nas je ona napustila dok je Tito još uvek bio živ, pamtiću je kao uvek nasmejanu ženu”, rekla je Zlatica.

“Poslednji put unuka druga Tita je videla Jovanku na dedinoj sahrani, a posle je o njoj saznala samo ono što bi pročitala u novinama. Na kraju mi je najviše žao što je završila kako je završila, bukvalno kao prosjak, pa žena ni penziju od države nije dobila”, izjavila je ona…

Preporučeno