Covid 19 je sve više uzeo maha u posljenjih par mjeseci i uzima sve više života širom svijeta. Mnogi se opasno i razbole, te završe na respiratorima, i onda mjesecima osjećaju jako velike posljedice nakon svega. Mnoge zemlje su povukle jako žestoke poteze, neke su čak otišle tako daleko poput Hrvatske, gdje su zatvoreni kafići i restorani, kao i tržni centri. Doztvolu za rad imaju samo apoteke, benzinske pumpe i objekti koji rade dostavu hrane.

Vrlo dobro se zna koji su glavni simptomi, lada se razbolite a to je svakako pod broj jedan, povišena temperatura, gubitak čula mirisa i okusa, kao i bolovi u plućima, te jako glavobolja. Jako malaksalost i teško kretanje čak i po kući, te jaka bol u kostima. Danas govorimo o posebnoj vrsti ljudi, kojoj korona ne može skoro ništa. 

Osobe koje imaju jako dobar imunitet siu skoro gotovo skroz zaštićene od covida 19, a on je jako bitan da se nabilda u ovim zimskim danima, kada nam prijeti i sezonska gripa, koja je krenula ovih dana cijelim svijetom. Tako je prema posljednjim istraživanjima koje je radio jedan institut iz Srbije, kolektivni imunitet steklo tek 20.7% stanovništva u ovoj zemlji. Kao što su i govorili doktori, riješićemo se korone kada steknemo kolektivni imunitet.

U maju je kolektivni imunitet, imalo tek 6,4% stanovništva, tako da je za sada ovo jako dobar rezultat za ovu zemlju, koja je po ovom rezultatu na 5 mjestu u Evropi. U prvom talasu su bili zahvaćeni većinom muškarci, da bi sada u oktorbru kada je bila rađena druga analiza bile umiješane i žene. 

Preporučeno