Ni danas nemamo lijepe vijesti za vas, barem kada je riječ o dešavanjima u našem regionu, a naša današnja tema odnosi se na politički svijet odakle nam stižu veoma tužne vijesti. Naime, radi se o tome da se oglasio poznati srpski političar Ivica Dačić koji je odlučio da javnost obavijestio smrti jednog njegovog veoma bitnog stranačkog kolege, kojeg je on iznimmno poštovao, i od koga je mnogo naučio kada je bio na početku svoje političke karijere.

Radi se o tome da je nakon kraće bolesti preminuo Vukašin Jokanović, a Dačić se oglasio na svom instagram nalogu gdje je napisao sljedeće: ”Obavljao je najviše državne funkcije, bio je savezni ministar unutrašnjih poslova, dugogodišnji poslanik u Skupštini Srbije, kao i njen potpredsednik i na svakoj od tih dužnosti borio se da Srbija zaštiti svoj narod i svoj državni suverenitet. Živeo je u vremenu velikih promena, ali i velikih stradanja, naročito na njegovom Kosovu i Metohiji, kojem je posvetio svu svoju životnu energiju. Njegova Srbija, Kosovo i Metohija, njegovo Gnjilane pamtiće Vukašina Jokanovića kao svog velikog sina. Pamtićemo ga i mi koji smo imali čast da radimo s njim i učimo od njega kako se voli svoja zemlja i kako se za nju bori. Porodici i prijateljima Vukašina Jokanovića izražavam najdublje saučešće”, napisao je Dačić.

Ukoliko niste upoznati sa situacijom, Jokanović je bio jedan od ključnih ljudi u odbrani Slobodana Miloševića, jer bio je i više nego jedan od glavnih svjedoka svih politilčkih dešavanja u Srbiji, tačnije u bivšoj Jugoslaviji. On je poznat i po tome da je obilazio Slobodana dok je bio u Hagu, i bio je svjedok da su mu davali da pije neke pilule za koje ni on nije znao za šta su.