Nije Srbija jedino društvo u kojemu se sa osudom gleda na veze u kojima je velika razlika u godinama među partnerima, ali čini se da u našem društvu se na mlade djevojke koje uđu u vezu sa starijim muškarcima gleda kao na sponzoruše, a na muškarce se gleda kao na one koje drma kriza srednjih godina.

Upravo na takve priče i stereotipe nije više mogla da šuti Vranjanka Jelena koja ima 27 godina, a koja je na društvenim mrežama podijelila šta je to što je kao magnet privlači starijim muškarcima. Ona je naglasila da nije u pitanju novac, niti sindrom djeteta koje je raslo bez oca, ali kako kaže, kada je jednoga smotala, nije ni znala kako će se sudbina grubo poigrati sa njom:

“Dragana sam upoznala sasvim slučajno, na jednom seminaru u Subotici na koji me poslala firma. On je tu bio kao predstavnik svoje, vrlo uspješne kompanije. Prosijed, visok, korpulentan, u 50-tim godinama, u elegantnom odijelu, odmah je privukao moju pažnju. Inače sam oduvijek željela ozbiljnog muškarca pored sebe, ostvarenog, uspješnog, pored kojeg ću se osjetiti kao prava zaštićena žena. Preko glave mi je bilo izlazaka sa mojim vršnjacima koji još igraju igrice sa ortacima i jedini cilj u životu im je da cijelo veče piju pivo u kraju i žickaju novac od roditelja. I sama sam radila, novac mi nije bio potreban, roditelji su me i iškolovali i naučili da se sama izdržavam, zato su mi najviše smetali podrugljivi komentari kad se okrenem, da sam garant sponzoruša”, počinje Jelena svoju ispovijest.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE