Najbolji teniser svijeta Novak Đoković trenutno prolazi vjerojatno i najteži period u svojoj karijeri, jer ono što je doživio u Australiji, kada su ga tretirali kao najgoreg kriminalca će ga vjerojatno još dugo boljeti. Ipak, saznalo se da to ipak nije bila najveća bol u Novakovoj karijeri, a kako je otkrila njegova supruga Jelena, Novak je i prije imao želju da ostavi tenis. Ona je prije par godina bila otkrila kako je Novak još 2018. godine htio da napusti tenis, nakon poraza u Majamiju od Benoa Perea, poslije dva seta:

“Rekao mi je ‘Napuštam tenis’. Bukvalno. Rekao mi je da je izgubio u Majamiju, bio je to težak poraz, a onda nas je sve okupio i rekao ‘Ljudi, završio sam’. Ja sam bila u stilu ‘Šta?!’. A on je nastavio, ‘Edoardo (Artaldi), pričaj sa mojim sponzorima, hoću da budem čist pred njima, ne znam da li prekidam sa tenisom na šest mjeseci, godinu dana ili zauvijek, samo im reci… Ako požele da ostanu u kontaktu s nama, u redu, a ako ne, i to je u redu, samo želim da svi budu okej što se toga tiče”

Kako je priznala, Jelena se bila skoro rasplakala te je rekla Novaku kako ne može da ostavi tenis: “Plakali smo, svi. Pričali smo mu ‘Šta to radiš, nije ovo pravi trenutak to!’. Onda smo otišli na odmor… Znate, kada on riješi da ne igra tenis, onda ne želi ni da ga vidi, ne želi da radi bilo šta što ima veze sa tenisom. A ja volim tenis. I, ja sam djecu vodila sa nama, igrala sam tenis sa njima. A onda se i on tu pojavio trećeg, četvrtog dana. I, vidio me kako sam našla tu neku staru mašinu za tenis, pa ću igrati protiv nje, kad već nemam trenera. Stefan je skupljao loptice, igrali smo se, bilo je baš zabavno, nije to bilo samo klasično treniranje, na koje je on navikao. Njemu to (klasično treniranje) više nije bilo zabavno, bilo je previše ozbiljno, previše takmičarski, a on je želio da uživa, bez pritiska”

Ostatak teksta pročitajte OVDJE