Poznati bosanskohercegovački glumac Feđa Štukan je u cijeloj regiji poznat i skrenuo je pažnju na sebe po svojim ulogama u serijama “Nečista krv” i “Klan”, a sarađivao je i sa Anđelinom Džoli na filmu “U zemlji krvi i meda”.. On je, kako je rekao, Andželini proslijedio neke dijelove svoje knjige, a kasnije je na osnovu toga napisan i scenario. U tim rukopisima se govori o teškoj glumčevoj životnoj priči, o njegovim iskustvima iz rata, te je ta knjiga postala veliki hit, posebno u Bosni, a najviše zbog toga što se vidjela nevjerojatna Feđina iskrenost u cijeloj priči:

” Neuravnotežena hemija u mozgu je stvarala poremećaje. Dobio sam nagon da ubijem ali srećom, nisam bio precizan. Samo to što sam pucao da lišim života drugo živo biće je za mene već dovoljno strašno ”– rekao je on jednom prilikom za medije ovej sve popularniji glumac. On je u knjizi opisao i svoje iskustvo iz rata. I mada kaže za sebe da je po prirodi pacifista, pisao je i o svome boravku na psihijatrijskoj klinici, o svome životu u Njemačkoj, ali i o velikom svom problemu i ovisnosti o heroinu

Istakao je u svojoj priči kako je neko vrijeme bio zadojen mržnjom, i da je shvatio koliki je njegov problem kada je mogao da puca i u čovjeka: ”Nakon što sam sam promašio čovjeka na kojeg sam pucao, shvatio sam da sam zreo za ludnicu”. – rekao je Feđa. osim glumom, Feđa se bavi i muzikom, padobranstvom i pilotiranjem, ima kćerku i tvrdi da je svjestan da je mnoge stvari radio pogrešno, ali je siguran da je sjajan otac.