Poznato je, kada je naša estrada u pitanju, da na istoj postoje neka velika prijateljstva između pjevača i pjevačica, ali isto tako i da postoje mnoga neprijateljstva i netrpljivost, a možda je i najpoznatije ono između Cece Ražnatović i Jelene Karleuše, koje se svako malo nalaze na sudu zbog tužbi jedne prama drugoj zbog raznih stvari. Tako je ovoga puta Jelena Karleuša tužila Svetlanu Cecu Ražnatović, a ročište je održano u Prvom osnovnom sudu. Prema iskazima nekih svjedoka, u sudnici je bilo veoma burno i sve je trajalo četrdesetak minuta, a prema riječima ljudi koji su bili u hodniku u to vrijeme, u jednom trenutku je u sudnici bilo došlo do žestoke svađe, te se navodno čuo Cecin glas koju je optužnica očito veoma iznervirala:

“Kako, bre, možeš to da govoriš?! Kako te nije sramota?”, čuli su očevici drame u sudu. Kada se sve završilo na sudu, prva je bila izašla Ceca te je samo kratko rekla: “Ma ona je bolesnica”. Kako kažu očevici, Jelena se nije čula iz sudnice i svo vrijeme je bila veoma tiha, a kada je izašla, nije dala nikakav komentar i samo je brzo protutnjala kroz hodnik

Čak je i njihova odjevna kombinacija sa kojom su se obje pojavile na sudu pokazala da su njih dvije u svemu prave protivnice i suparnice, jer se Ceca bila pojavila u bijelim pantalonama i u narandžastom kaputu, dok je Karleuša se pojavila u crnom mantilu. Iz Cecinog tima su izjavili kako ništa od ovoga nije istina i kako pjevačica nije povisivala svoj ton u sudnici. Sljedeće suđenje je zakazano za 17. mart.