Džej Ramadanovski nas je napustio u 56 godii života, jako rano, ali to sve može da zahvali svome jako lošem zdravstvenom stanju. Neuredan način života, jako puno poroka alkohola i cigareta koje je nemilice unosio u sebe, dovelo je do toga, da jednostavno veliki Džej nije mogao dalje ovakvim načinom života. Posljednjih par godina nije imao nijedan koncert, baš iz tog razloga jer ga je glas totalno izdao.

Kao što je rekao njegov zet, Adil Maksutović na jučerašnjoj njegovoj sahrani, on je čovjek koji je imao jednistven glas, i sa time se rađa, nije bilo šanse da takvo nešto i načite.Sam on je od njega jako puno naučio, i ukrao dosta fazona, i samo njemu može zahvaliti zašto je tako dobar pjevač danas kakav i jeste. Džej je jučer sahranjen u Aleji zaslužnih građana,m a noge njegove kolege i prijatelji su došli da se oproste od njega. 

Zasviralo mu je 50 violina na sahrani, baš kao što je on i želio da bude, svirala mu je “Nedelja”, a mnogi su pustili suzu kada je spuštan u raku. Međutim, našim ljudima jednostavno nikako ugoditi. Mnogi su se na društvenim mrežama zapitali, kako je to Džej zaslužio da bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana? Ivo Andrić i ostali pisci su tu sahranjeni, i kako jedan folker može tu da bude u njihovom društvu? 

U njegovu odbranu stala je i Jelena Karleuša koja je rekla da je on bio jedino rijetko svijetlo u ovom tamnom vremenu koje nas okružuje. Odrastao je u domu, a odlazi kao legenda. Pogledajte i sami šta je ona tu napisala. 

Preporučeno