I za danas smo vam spremili jednu jako zanimljivu priču, a radi se o pitalici koju apsolutno svi vole da riješavaju i da se bar malo takmiče. Poenta ovakvih pitalica je ta, da jednostavno testirate sebe, i da na neki način jednostavno pokušate riješiti na oko jako jednostavnu pitalicu. Međutim, ponekad one kriju jako nestvarna rješenja,jer nekada tačan odgovor, bude totalno neočekivan. 

Nismo jednom imali takvu pitalicu, koja vas je jako brzo zavarala. Tu se izdvajaju oni koji imaju malo oštrije oko, i koji malo bolje rezoniraju neke na oko jako jednostavne slike. Do sada smo imali jako puno ovakvih pitalica, jedna koja vam je zadala jako puno glavobolje jeste ona slika kada ste među tri žene, morali prepoznati koja od njih je u stvari muškarac koji je u stvari bio našminkan. 

Niko od vas nije primjetio adamovu jabučicu na grlu od jedne žene, pa onda ona pitalica sa slonom, kada ste pored njega morali da primjetite još jednu životinju, koja je stojala negdje blizu njega. U pitanju je bila konjska glava, koja se krila u žbunu, koji je stojao jako blizu slonove lijeve noge. 

Tako vam i danas donosimo jednu sliku, gdje na slici imamo dvije porodice. Vi nam samo morate reći na osnovu njihovog obroka, koja je porodica u stvari siromašna, a koja je bogata? Da li ste mogli da shvatite o čemu se radi? Porodica koja je lijevo je siromašnija, jer je na njenom stolu jeftinija hrana, poput komada pice, sladoleda i slatkiša. Desna je bogatija jer ima voće i proteine.