Vjerujemo da ste se do sada jako puno puta zaapitali kaako je to moguće da je neko pronašao neku jako veliku vrijednost, i nije je zadržao za sebe. Vjerujemo isto tako da ste sigurno nekada pročitali kao je neko našao ogromnu svotu novca i odmah je nazvao vlassnika, te je nagrađen sa jako sitnim iznosom ili nije dobio ni za kafe. 

Tada vas sigurno uhvati bijes i pomislite “pa zašto je uopšte vraćao pare?”. Međutim, zamislite samo kaako je naći tako veliku količinu novca i onda je ostaviti samo za sebe? 100 stvari vam prolazi kroz glavu. Šta ako je od nekog mafijaša? Šta ako su pare ukradene? Šta ako je neko digao krediti za stan ili kuću? Jednostavno vam prorijeddi savjest ili strah, i onda jednostavno odnesete pronađenu stvar u policiju. 

Vjerujemo da ste čuli zaa beskućnika iz BiH koji je najednom te istom mjestu, to jeste naa parkingu u Goraždu 3 puta nalazio veću sumu novca, ali je svaki put vraćao nesretnom vlasniku. Sada vam donosimo sličnu priču koja se desila u Srbiji. Vojkan Rajmirović koji ima 39 godina je u kaafiću “Bistro” u Kruševcu pronašao torbu sa 2,7 miliona dolara. 

Vojkan je pospremio sto za trojicom mušterija, a iza njih je ostala kožna torba po koju niko nije došao do kraja smjene. Kada je otvorio torbu da popiše stvari koje su bile u njoj, slošilo mu se kada je vidio koliko je para unutra. Radilo se o preprodavačima voća koji su mu na kraju ponudili 15% od pronađenog novca, ali Vojkaan nije htio uzeti ni dinaraa. 

Preporučeno