Za početak ovog vikenda, jedna jako zanimljiva priča za sve one koji vole domaće voće i povrće. Ova grana poljoprivrede pre uopšte nije bila toliko popularna, ali je sa dolaskom korona virusa, i policijskim časom na celom Balkanu jednostavno naterala ljude da krenu sa sopstvenom sadnjom. Oni koji nisu imali bašte i vikendice, krenuli su sa sadnjom po balkonima, i većini je sve uspevalo. 

Tada je bio hit da se pred zgrade i po lokalnim parkovima peče ajvar, pa je policija u Srbiji jako brzo morala da uvede i kazne ko je to radio napolju. Jednostavno centrom Beograda se širio miris ajvara, a kilogram ove delicije koja je jako ukusna, oprošle zime dostizala je enormno visoke cene, što je i logična stvar. 

Mi se danas bavimo sezonskim povrćem, a pre par dana smo imali članak kako da imate jako dobar paradajz, i kako da vam rod bude baš uspešan. Mi se danas bavimo krastavcima, koji su idealna kombinacija sa paradajzom u salatama koje apsolutno svi vole. Krastavci su jedna od najstarijih i najboljih namirnica za lepotu i zdravlje, a posebno je zdrava, jer u sebi sadrži jako visok postotak vode.

Međutim, ono što mnogi ne znaju kada je u pitanju proizvodnja krastavavaca,da je potreba krastavaca za vodom jako velika, te se kreće i do 400 mililitara a sve u zavisnosti je li ranaili kasna proizvodnja u pitanju. Preporuka sručnjaka je ta da se preskoči jedno zalevanje, da bi se mogli formirati ženski cvetovi. Nakon oplodnje, onda se pojačava zalevanje da bi se mladi plodovi brzo razvili…