U današnje vreme jako je lako postati pevač, dovoljno je samo imati pare, kupite pesmu platite spot i eto vas odmah na Ou Tube. U davnim vremenima, to nije bilo moguće, a osobu koju vidite na TV ili čujete na radiju kako peva, to je odmah značilo da se radi o jako velikoj kvaliteti. Pre svega postojala je komisija koja je odlučivala o tome da li neko uopšte ima talenta i da li zna pevati a nakon toga su se ocenjivale i pesme, i tek onda se dozvoljavao ulazak u studio.

Neki od pevača iz tog perioda su i danas aktivni a jedan od njih je i Ljuba Aličić koji je poznat po tome da zna da napravi sjajnu atmosferu na svojim nastupima, i ne zovu ga bez razloga, kralj ciganske pesme. Ljuba je kao dečak imao velikih problema sa svojim ocem koji ga je stalno tukao i kada je za to postojao razlog i kada nije, a on je iz bunta napustio školu i počeo da peva po kafanama več sa 12 godina.

Svoju prvu ploču je snimio kada je imao samo 16 godina pod nazivom “Pruži mi ruku prijatelju moj”. Prvi brak je sklopio kada je imao samo 20 godina i tada je dobio i sina Dejana međutim njegova životna ljubav je supruga Željana koju je upoznao kada je ona imala, verovali ili ne, samo 12 godina. Jednom prilikom je ispričao kako je oženio dok je išla u školu, i kako je bila poštena od prvog dana, pa sve do danas. Vaša mišljenja?

Preporučeno