Dana Vulin (36) je Australijanka iz Perta srpskog porijekla za koju je cijeli svet čuo prije deset godina kada ju je žena po imenu Natali Dimitrovska isprskala alkoholom po licu, kosi, grudima i stomaku, a nakon toga ju je, sasvim hladnokrvno, živu zapalila. Kkao je u više navrata ispričala novinarima, Dana je imala osjećaj kao da joj koža otpada sa tijela i sa prstiju, a onda je jedan momak čuo njene krike, pa je brzo pozvao Hitnu pomoć.

Na kraju je Dana provela 30 mjeseci u bolnici, da bi onda pokazala svoje novo JA i na taj način oduševila cijeli svijet. Ona danas sa svojim primjerom motiviše druge ljude kako je sve moguće, a pred kamerama je bila rekla i ovo:

“Ono što mi se dogodilo je nešto najokrutnije na svijetu, ali, nažalost, nisam smjela da se oglašavam zbog suđenja. Sjećam se da sam bila toliko očajna, zato sada osjećam odgovornost da objelodanim svoju priču, s obzirom na to da svi znaju šta mi se dogodilo, da podijelim i onu drugu stranu, šta sam sve postigla i da je moj oporavak mnogo više od estetike”, rekla je Dana, koja je, inače zadobila opekotine trećeg stepena na 65% tijela.

Dana je inače magistar medicine i radi u oblasti koja se bavi oporavkom i liječenjem ožiljaka, te je otvorila i svoju kliniku u koju sada dolaze svi oni koji imaju problema sa ožiljcima, a nije važno kojeg su porijekla ti ožiljci. Mnogi se, naravno, pitaju i zašto je ta žena zapalila Danu? Natali Dimitrovska bila je ljubomorna, jer je Dana razgovarala s njenim mužem tokom neke kućne zabave. Nakon toga je ta ljubomorna žena došla kod Dane u kuću, a bila je u pratnji svoga prijatelja Danijela Stouna, a namjera joj je bila da uništi Danino lijepo lice.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE

 

Preporučeno