Ovaj dan ćemo da započnemo sa jednom temom, koja je kako kod nas tako i u cijelom svijetu dosta prisutna, ali se o tome u javnosti baš toliko i ne piše i govori. Naime, lopovi svoj fokus u većini slučajeva usmjere ka starijim ljudima, jer su oni stari i bespomoćni, pa tako misle da uvijek može plan da im uspije, jer su oni za njih idealan pliijen. Međutim, nekada se desi da se oni u svojoj procjeni prevare, kao što je slučaj i sa našom današnjom pričom.

Naime, naša današnja tema bit će jedna starica po imenu Long Ajlenda koja ima 93.godine i koja je imala iskustvo sa lopovom, ali kraj nije onakav kako se to u većini situacija dešava, nego je naprotiv ova starica sve preokrenula u svoju korist, a ukoliko želite da znate šta se desilo, onda ostanite sa nama do kraja. Ova starica je svoju priču započela tako što je rekla da je ona primila poziv od nekoga ko se predstavljao da je njen unuk, ali ona je na samom početku znala da je on prevarant, ali isto tako znala je i to da on neće uspjeti u svojim namjerama, i da je neće prevariti.

Ovaj prevarant ju je obavijestio kako je on uhapšen jer je vozio u alkoholisanom stanju, a onda je svoju priču nastavila pa je rekla: „Počeo je da me zove baba, a ja nemam unuka koji vozi, pa sam znala da je to prevara. Bivši dispečer 911 odlučio je da se malo pozabavi ovim. „Rekala sam mu da imam novac u kući, i pretpostavila da neće nasesti na to, pa ipak to ga je povuklo.” Kada je on došao, ona mu je u koverti dala gomilu ubrusa, a već je bila pozvala i policiju, i samo su ga čekali. Kada se on malo udaljio, policajci su uspjeli da ga uhapse, i tako je njegov identitet došao do izražaja. A na kraju ona je rekla: “93-godišnja starica vam neće dozvoliti da je kradete”.