U današnje vreme poljoprivrednici i ljudi koji se bave poljoprivredom uopšte u jako velikim problemima. Verujemo da ste svi primetili da su skočile i to jako, cene voća i povrća, a kada vidimo da je kilogram krompira sa 0.40 centa skočio i na 1-1,5 evro onda tu nešto nije u redu. Obične mušterije su ubeđene da je u pitanju samo nabijanje cena, ali sezona iza nas za sve poljoprivrednike je bila živa katastrofa.

Nije bilo kiše, usevi su u preko 50% slučajeva i više nego propali, a sam krompir prema rečima stručnjaka je samo krenuo da raste i nije dostigao ni svojih 30% kapaciteta. Zato i ne treba da nas čudi kada vidimo krompire koji su poput malo većih klikera. Izgubio je i ukus, oblik, i to više definitivno nije to. Mi se danas bavimo upravo sa krompirom, i prenosimo vam neke trikove jako pametnih ljudi.

Ovaj jako jednostavan trik je imao jako puno pregleda, a tiče se krompira i kako da vam on rodi na najbolji mogući način. Sve što vam treba jeste 4 stuba manja ili veća da biste napravili ogradu. 8 metara žice vam je potrebno, slama, vreća zemlje i seme od krompira. zabodite stubove, obmotajte je žicom, u sredini izbušite veću rupu, u nju stavite seno da napravite kao malo gnezdo za ptice. Isecite krompir i zabodite ga u zemlju.

Prvi puta ga dobro zalijte, a nakon toga redovno ga zalevajte, ali sa crevom je najbolje i nemojte dopustiti da zemlja bude suva. Na ovaj način ćete napokon dobiti kvalitetan, veliki i ukusan krompir.

 

Preporučeno