Srpska pravoslavna crkva je u posljednja 2 mjeseca doživjela pravi debakl, jer je korona virus definitivno uništila sve njihove planove za 2021 godinu. Prvo je prije mjesec dana preminuo Amfilohije crnogorski i to od posljedica korona virusa. Vjerujemo da se sada svi sjećate one scene kada je na hiljade vjernika ljubilo mrtvo tijelo, koje je već 2 dana bilo u procesu kako je napustilo ovaj svijet. 

Nakon Crne gore, nije prošlo samo 10 dana, velika žalost za Srpsku pravoslavnu crkvu,kada je također od posljedica korona virusa preminuo Irinej, a sada je izašla jako velika skepsa oko testamenta samoh Amfilohija, za kojeg se nije ništa znalo do prije par dana. JOaniki je bi oblestan, tako da se uopšte nije mogao da vidi sami testament. 

Očigledno je da ima nešto jako privatno u samom testamentu zašto još uvijek nije otvoren sami testament, a svi misle da unutra piše ko će da bude novi patrijarh. Vjerujemo da svi znate da je najmanje 6 ljudi u igri za novog patrijarha, i vjerujemo da svi oni jedva čekaju kada će se pročitati ime novog patrijarha, jer se vrlo dobro zna da je to jako osjetljiva pozicija koju svi sanjaju koji se bave ovim zanimanjem.

Mitropolije je još u novembru objavio da je ovaj dokument kod njega, ali čeka da se Joanikije opravi da bi ga mogao objelodaniti samoj javnosti. Međutim, on je u međuvremenu preminuo, i šta sad? Đenović, vjerski analitičar misli da oni već znaju ko je nasljednik, ali ne žele da objelodane sve informacije u javnost. Vaša mišljenja?

Preporučeno