Mnoge generacije na ovim prostorima itekako pamte kultni film ”Varljivo leto 68.”, i malo je onih koji nisu odgledali taj film barem jednom, a mnogi su to učinili i više puta. Ovaj film se i danas veoma često reprizira na mnogim regionalnim televizijama, a mnogi je pamte po jednoj, nezaboravnoj sceni. Radi se o čuvenoj sceni kada glumac Slavko Štimac, hvata za grudi lijepu pekarku Jagodinku Simonović, te ta scena spada u jednu od najpoznatijih scena u srpskoj kinematografiji, ali malo ko zna da se iste te scene glavni glumac i stidio.

” Film u stvari govori o studentskim demonstracijama iz ’68. Pitao bih te ja kada bi te deset hiljada puta pitali za “Mesi, mesi, neće ništa da ti škodi”. Kad god me sretnu, “Eee, Jagodinka!”. Na neki način mi je neprijatno što se taj film pamti po toj sceni” – rekao je glumac jednom prilikom. Dodao je kako mu sve ljubavne scene koje je snimao u principu nisu prijale, te da ih uopšte ne voli da snima, i da to nema nikakve veze sa njegovim partnerkama u filmovima ili u serijama. Kako kaže, jednostavno, kada kod nema neke hemije, on smatra da za takvim scenama i nema neke stanovite potrebe, pa je još dodao neke stvari u vezi scene sa Jagodinkom:

” Konkretno, ta scena sa Jagodinkom ispala je onako kako sam i očekivao. To je očigledno ono što sve najviše i zanima. Mene lično je bilo sramota da sebe kasnije gledam u toj sceni, ali to je gluma, na to se naviknete kroz vrijeme” – rekao je Štimac kroz smijeh.

 

Preporučeno