Jedan od poznatijih folkera u Srbiji je svakako Mile Kitić koji je rodom iz Bosne i Hercegovine, a selo se zove Cerani. Poznato je da je Mile već jako dugo u braku sa pevačicom Martom Savić, te da i sa njom voli da dođe u svoje rodno mesto, u kojem mu i dan danas živi njegova snaja Bojana.

I Marta je iz te okoline, ona je rođena u jednom selu nedaleko od Miletovog, ali njihova ćerka Elena, nikako ne voli da dolazi na selo. U Ceranima živi i Miletov brat Nemanja koji je novinarima ispričao da je on imao starateljstvo nad Miletom, i da ga je on otškolovao i othranio sve dok nije postao punoletan.

Mileta je više interesovalo pevanje i kafane, a nakon što je odslužio vojsku, nastavio je sa pevanjem, a oni su se brzo razišli, jer je Nemanja mislio da od pevanja nema hleba. Ipak, pošto nije imao dokumenata, a nije imao ni novca za hotele, Mile je jako brrzo otišao jako mlad u Ameriku, a tamo se zadržao jako kratko jer mu se nije svideo način života u Americi.

On je bio dobro dete, baš dobro dete. Kada sam ja došla u ovu kuću, Mile je išao u osnovnu školu, bio je sitan skroz naskroz. Bio je jako fino i pametno dete, i ponos svakako od svojih roditelja. Voleo je da uči i svira gitaru, svirao je i frulu. Ovo su reči njegovog ujaka.

 

Preporučeno