Od ove priče za koju se i dalje ne zna da li je u pitanju urbana legenda ili je riječ o istinitom događaju se mnogima ledi krv u žilama. Slučaj mlade žene Ane se prepričavao po cijeloj Srbiji. Ana, koja je tada imala 28 godina je bila posjetila vračaru samo mjesec dana prije svoga vjenčanja, a vračara je bila uzela njenu sliku te joj je rekla jezivu rečenicu: Ogromna nesreća zadesiti ćete u narednih šest mjeseci, ovaj brak nosi nesreću i smrt”- bile su vračarine riječi, ali je Anina euforija oko vjenčanja bila prevelika, pa je na to samo odmahnula glavom.

Prošla je svadba, a samo nekoliko dana kasnije Ana je počela da gubi snagu, bila je uvijek strašno umorna i izgubila je volju za sve. Dane je provodila u krevetu, a nalazi od ljekara nisu ukazivali na nikakav konkretan problem: ‘‘Ležala sam u krevetu jedan dan i gledala film, kada sam osjetila kako tijelo počinje da mi se oduzima. Tresla sam se i činilo mi se ću se ugušiti” – počinje svoju ispovijest Ana. Uspjela je ipak da se smiri nakon nekog vremena, te je mislila da se radi o napadu panike, ali kada je nakon toga otišla u kupatilo i kada se pogledala u ogledalo, doživjela je veliki šok, jer je njeno tijelo bilo prekriveno sa crvenim pečatima. Kada je sutradan otišla kod ljekara, više nije bilo ni jednog traga na tijelu, a sve analize su pokazale da je Ana zdrava.

Jedne noći, dok je vozila kola, situacija se ponovila, osjetila je kako joj tijelo trne i oduzima se , te je izgubila kontrolu nad kolima i udarila u drvo pored puta, a onda su se i kola zapalila:” Borila sam se da izađem, ali nikako nisam uspijevala da otvorim vrata. Kada sam već počela da se gušim od dima i gubim nadu da ću se izvući, vidjela sam kako staju neka kola i ljude koji trče ka meni” – prisjeća se ona kao kroz maglu, jer je odmah poslije toga izgubila svijest.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE