Kako ste i sami mogli da zaključite u nastavku današnjeg članka ćemo da se bavimo našim zdravljem, koje je naravno od velike važnosti za svakog normalnog čovjeka. Visoke temperature kojima svjedočimio u zadnje vrijeme pojačale su tegobe kod hroničnih bolesnika, ali ono što je primjetno jeste da je pojačano i pretjeruvanje sa alkoholom. Poznata doktorka Danijela Jevtić istakla je da je pretjerivanje sa alkoholom izraženo kod mladih ljudi, pa je zbog toga ona uputila apel svim roditeljima da se pozabave sa ovim problemom.

Tako je ona rekla sljedeće: “Toplota i alkohol u kombinaciji izazivaju geometrijsku progresiju povećavanja dejstva”, rekla je doktorka. Također, ona navodi da im ovih dana stiže veliki broj alkoholisanih mladih, it o u stanju obeznanjenosti. “Apelujemo na roditelje da ne ignorišu problem ako se ponavlja na svakih nekoliko meseci, a njihovo društvo da pozovu pomoć kada vide da se situacija otima kontroli”, rekla je ona pa je dodala i ovo:

“Ne pijte energetska pića koja će imati neko instant dejstvo, najbolji saveznik nam je priroda. Pijte vodu, jedite sveže voće i povrće, pa zatim ribu i lakšu hranu. Potrebno je da nosimo lakše materijale i nadoknadimo gubitak minerala”. Imamo priliku da vidimo kako brojne domaćice putem društvenih mreža daju sacjete kako da se finansijski ovakav režim ishrane pregura, recimo da provjerite da li je zamrznuto povrće u nekim prodavnicima jeftinije nego svježe (naročito je to slučaj sa velikim pakovanjima – od po kilogram ili kilogram i po), spremite ledene čajeve umjesto sokova, kupujte jeftiniju ribu poput skuše i oslića, i ostalo. Ostatak teksta pročitajte ovde.