U današnjem članku jedna jako zanimljiva priča koja će vas natjerati na razmišljanje da se sjetite drevnih priča o pokojnicima koji su odjednom oživjeli. To se uglavnom dešavalo u davnim vremenima kada se pokojnik odmah isti dan, ili dan poslije sahranjivao, a u stvari bio je u kliničkoj smrti. Na žalosto probudio bi se u sanduku, zatrpan zemljom, i onda bi doživio pravu agoniju 2 metra pod zemljom. 

Tako je u Bosni i Hercegovini u blizini Visokog u mjestu Stuparići tokom jučerašnjeg dana se desila jako neobična situacijam kada je bila održavana jedna dženaza. Prilikom ukopa pokojnika, začulo se lupkanje iz Kabura, i svi prisutni su pomislili da se radi o tome da je pokojnik u stvari odjednom oživio. 

Midhat efendija čakalović glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Visoko je bio na licu mjesta kada se stvarno začulo lupkanje i svi su pomislili da je čovjek stvarno živ. Također su odmah pritrčali raki da provjere šta se dešava, i brzo su ustanovili da je par zaleđenih komada zemlje samo palo na kabur, i to je bio razlog cijele ove priče. Odmah je krenulo komešanje među narodom, koji je htio da vidi sa lica mjesta o čemu se tu radi. 

Na lice mjesta odmah je stigla i policija i hitna pomoć, pokojnik je bio u vreći i nije bilo tznakova da je čovjek živ. U Visokom je odmah krenula priča kako su mu ruke bile krvave i kosa počupana koliko se borio za život, što nije ni približno blizu istine, istakao je za BH medije Midhat efendija Čakalović. 

Preporučeno