Kao što ste i sami mogli da zaključite danas ćemo da se bavimo sa jednom jako zanimljivom temom, a koja se odnosi na zdravlje i na dugovečnost pa vam tako shodno tome, mi u samom nastavku donosimo jednu jako zanimljivu priču, koja nam dolazi iz komšiluka tačnije iz Bosne i Hercegovine.

Naime, mi ćemo danas da pišemo o najstarijoj i najzdravijoj Bosanki, koja je odlučila sa svima da podeli tajnu svog zdravlja i izgleda. Njeno je ime Subha Redžić koja je iz Bugojna i kako smo već naveli na samom početku ona je jedna od najstarijih ali ujedno u najzdravijih žena u Bosni i Hercegovini, koja ia 95 godina a pored toga što je ona uspela da doživi duboku starost a ona je jako vitalna i zdrava te izgleda znatno mlađe u odnosu na to koliko ona zapravo ima godina. Jedan od dokaza tome jeste da ona vrlo retko ide kod lekara a jednom prilikom kada je i otišla doktor ju je sa čuđenjem pitao čime se to ona hrani, s obzirom na to da ona odlučuje čuje, da hoda bez pomagala i da je vid i pamćenje odlično služe.

Kako je jednom prilikom sama rekla ona još uvek sama kuha, čisti i obavlja sve kućne poslove a svoje goste uvek čeka sa osmehom na licu, pa se verovatno svi pitate u čemu je tajna njene dugogovečnosti i zdralvja a ključ je u tome da se ona hrani isključivo sa domaćom ishranom, koja se u današnje vreme sve više zanemaruje a za tamošnje medije ona je rekla sledeće: “Jela sam domaći pasulj, krompir, krastavce, kupus, tikvu…Sve domaće!” rekla je ona pa je dodala: “Nije se ovo brašno ni jelo, nije se ni znalo za njega. Jela se domaća pogača i proja.” Ostatak teksta pročitajte ovde.

Preporučeno