Ana Brnabić je svakako jedna od najkontroverznijih političarki u cijeloj našoj regiji u posljednjih 20 godina. Ono po čemu je poznata je to, da je priznala svoju seksualnost odmah na poletku svoga mandata, kada je rekla da je gej i da ima otvorenu vezu sa jednom djevojkom, koja se zove Milica. Kasnije su se i vjenčali i dobili su sina Igora vantjelesnom oplodnjom. 

Sada je već pred drugim mandatom, a jako je puno uradila za Srbiju zajedno sa Aleksandrom Vučićem koji ima jako veliko povjerenje u nju i njen rad. Zato je on renovirao o državnom trošku renovirao veliku vilu na Dedinju koja je donedavno pripadala samoj Jovanki Broz, Ona će početkom idućeg mjeseca zajedno sa svojom porodicom useliti u ovu vilu. POdijeljena su mišljenja oko nje, a ljudi je vole ili ne vole. 

Ona se jako zalaže za prava LGBT populacije, i svi pripadnici ove organizacije i cijele populacije je jako cijene. Koliko dobro radi posao, pokazuju i druge svjetske žene koje je jako puno cijene u poslu koji radi, pa je tako i svjetski poznata holivudska glumica Dženifer Aniston je postavila na svoj Facebook sliku sa najmoćnijim ženama na svijetu, a svoje mjesto na ovom statusu našla se i premijerka Srbije Ana Brnabić. 

“Dok je svijet bio ometen bukom, oni koji su odbijali promjene, promjene su se već dešavale. Osnažimo žene i promjenimo svijet. Pored nje tu se našla i Angel Merkel. 

Preporučeno