Korona virus je ponovo uzela maha u nekim evropskim zemljama, a kada samo pomislimo da je sve stalo, izgleda da smo se malo prevarili u cijeloj ovoj procjeni. Njemačka je najviše na udaru u posljednjih par dana u novoj 2021 godini, veliki broj je zaraženih, i može se reći da je kod njih uveliko počeo novi talas covida 19. 

Sve je krenulo od novog soja korona virusa, koji je krenuo iz Velike Britanije koji je pokosio najveće ostrvo u Evropi. Sve je krenulo podsjećamo još u novembru mjesecu iz Irske koja je nakon strogih mjera otvorila restorane i kafiće i odmah nakon silnog opuštanja došlo je do rapidnog skoka oboljelih osoba u ovoj zemlji, Jako brzo je sve stiglo do Velike Britanije, a sada i do Njemačke. 

Pitamo se samo da li će veliki talas i novi soj korona virusa stići i do naših predjela? Sada je Angela Merkel u Njemačkoj uvela radikalne mjere zaštite, jer su prije par dana imali preko 1.,000 preminulih u jednom danu. Zatvorila je sve škole i vrtiće za početak, obavezno nošenje FFP2 zaštitnih maski, kao i obavezan rad od kuće, ovo važi naravno za one koji mogu tako da rade. Kancelarka se tako jučer sastala sa ministrima svih pokrajina, da bi vidjela koji su to sljedeći koraci u suzbijanju pandemije korona virusa. 

Ugostiteljski objekti i hoteli su na samom početku dobili zabranu rada, a radi se na tome da samo rade apoteke i pumpe, kao i restorani koji dostavljaju brzu hranu i to je sve. Vaša mišljenja o cijeloj situaciji?

Preporučeno