Poznati srpski glumac Dragan Petrović Pele je u svojoj karijeri ostvario mnoge zapažene uloge, kako na filmu, tako i u TV serijama, ali je veoma uspješan i kao pozorišni glumac i kao profesor na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu. On je odrastao na Dorćolu, a u jednoj TV emisiji je pričao o svojoj porodici, o poslu i tragedijama koje su ga zadesile. Najteži životni udarac bio mu je kada su mu članovi porodice preminuli jedan za drugim: ” Prvo je poginuo brat, pa je umro tata, i na kraju je 2013. godine preminula i mama. Dok je tata bolovao sve vrijeme sam radio, išao sam na fakultet i igrao predstave, ali sam ih redovno obilazio. Kada se mama razboljela, mjesec dana je ležala u bolnici „Sveti Sava“, gdje sam odlazio svaki dan. Na dan sahrane igrao sam komediju. Malo je teško da se čovjek „prebaci“, ali to je život” – rekao je tada glumac.

Vijest da mu je brat poginuo, koji je tada imao samo 31 godinu ga je dočekala pred sami izlazak na scenu. Neko je bio nazvao pozorište i javio tu užasnu vijest, a u toj predstavi je Pele imao samo dvije ili tri scene, pa je nakon saznanja, pitao glumca Mišu Janketića da li može da odigra predstavu bez mene, na šta mu je on rekao da može, a glumac je tada izašao iz pozorišta, sjeo u svoja kola i samo otišao, te je dodao kako je te noći, bukvalno, osijedio, te je rekao i ovo:

” Nikada čovjek ne dobije nešto što ne može da podnese. Izdrži se nekako. U prvom trenutku ne osjećaš ništa. Kao kad se posiječeš, pa ne boli odmah, već odloženo. To je mehanizam samoodbrane. Kasnije sam se osvijestio, prvo je stigao bijes, pa tuga”