Vjerujemo da ste čuli jako puno ovakvih, ili sličnih priča u vašim životima. U Svijetu je ovo itekak opopularna stvar, ljudi zarađuju na stotine miliona diolara, i onda krenu pogrešna ulaganja u neke biznise, trošenja para na gluposti, i na kraju totalno bankrotiraju. Ne plate porez još i na kraju završe i u zatvoru. 

Na Balkanu je to jako rijeđa situacija, jer ovdje imamo jako mali broj milionera, ali opet imamo jako veliki broj slučajeva kada neki pjevači i glumci totalno spadnu na prosjački štap. Jedan od takvih slučajeva je i tema današnjeg našeg članka, a njeno ime je maja Odžaklijevska. Da li se sjećate nje, i njenih velikih hitova iz 70ih i 80 ih godina prošloga vijeka? 

Ona je danas u penziji, a ima je ukupno 33.000 dinara što je svakako prava mizerija, prije 7 godina njen unuk Luka je dobio autizam, takjo da se mora brinuti i o njemu, a njoj je to sve teže i teže, jer je ona sve starija, tako da joj se sve teže i teže kretati. Kaže, da i pored svoje bolesti, on je svjestan da mu ona ne može kupiti sve što poželi, na žalost zbog bolesti, on još ne govori. 

Puno vremena provode u dvorištu od zgrade, a samog Luka nervira sve, pa čak i lavež psa. Jako joj je teško kada dobije napad, kontaktirala je i socijalnu službu da joj pošalju neku mlađu osobu da joj pomogne, ali za sada od toga još uvijek nema ništa. Sječate li se vi Maje i njenih sjajnih pjesama? 

 

Preporučeno