17.oktobra na zenaportal.info je osvanuo naslov u kojem je Ana Bekuta nazvala svoju kolegicu Cecu Ražnatović “Nepismenom seljankom iz Žitorađa”, a također je stojalo da joj je tražila diplomu u emisiji, a nijedna od ove dvije navedene izjave, uopšte se nisu desile u Zvezdama Granda. Kao takav naslov je izraziti klikbejt, i naveo je čitatelja da pomisli da se desilo nešto stvarno skandalozno u emisiji, što svakko nije istina, i naslov kao takav je lažan.

Ko god da je gledao emisiju Zvezde Granda, mogao je da vidi standardne prepirke između članova žirija, koje su ponekad i namontirane, ali nikada se nisu dešavale uvrede tipa, kao što je stojalo u samom naslovu ovoga članka. Također se nigde ni u samom tekstu ne navode takve psovke i uvrede.

Raskrinkavanje.ba je običnim pregledom emisije, ali i ostalih portala koje se bave ovakvim ili sličnim temema, nigde nije pronašla sličan naslov. Samim time, celi naslov teksta kao i sadržaj istog osim klikbejta, definiše se i kao lažna vest, što zenaportal.info, nije bilo u cilju.

Preporučeno