Mada je prošlo 42 godine od njegove smrti, ipak, bivši predsjednik, bivše nam države Jugoslavije Josip Broz Tito i dan danas važi za jednu od najuticajnijih ličnosti na prostorima bivše Jugoslavije, ikada, a i sto tako se smatra i u cijelom svijetu. Oni koji se sjećaju vremena iz Titove Jugoslavije, većinom tvrde da je to bilo predivno vrijeme, i država u kojoj su svi ljudi, posebno radnici živjeli živote vrijedne čovjeka, za razliku od današnjih vremena, kada ih je većina na rubu siromaštva i egzistencije, bez posla i bez primanja, kada je sve više gladnih i očajnih.

Scenarista i reditelj Milan Šarac, govorio je o pokojnom predsjedniku, o tome kada je on nestao na 13 dana, o tome šta je Jovanka rekla vezano za posmrtne ostatke Draže Mihajlovića, i još mnogo toga. Naime, dok je predstavljao svoju monodramu “Ja, Jovanka Broz”, on je govorio o pojedinim detaljima koje mu je sama Jovanka ispričala, a o čemu javnost tada ništa nije znala. Jovanka je njemu ispričala i jedan detalj kada su se mnogi trudili da razdvoje nju i Tita, pa mu je tada ona rekla:

“Došla sam u rezidenciju, a Tita nema. Nestao. Gde je? Niko ni reč da kaže. Nije ga bilo 13 dana. Bila sam u šoku. Nisam mogla nikome da kažem, mislim na svetsku javnost, niti da ga sama tražim. Zamislite, države bez šefa države. Nestao čovek u po bela dana. Kad su ga vratili, nije to bio onaj moj Tito. To je bio prvi dan našeg konačnog razdvajanja. Gde je bio? Ko ga je kidnapovao? Ispričala sam to samo Radu Čečuru, mom šefu obezbeđenja, pukovniku policije”, rekla mu je svojevremeno. Ostatak teksta pročitajte ovde.