Svakome od nas se desilo da kupimo neku namirnicu u marketu, a da na kraju shvatimo da je istoj istekao rok upotrebe, ili da se pokvarila, međutim, ovo što se desilo djevojci iz Velike Britanije Mercedes Čakli je po njoj toliko odvratno da je odlučila da svoje loše iskustvo podijeli sa svima na društvenim mrežama, te je rekla kako nakon svega razmišlja da prestane da jede meso. Ona je bila pozvala na večeru svoju prijateljicu i njenog dečka, te još jednog prijatelja, a prije toga je u lidlu kupila pile za 3,99 funti te je mislila to da spremi za večeru. Pile je spremila po uputama sa pakovanja, te ga je sa ostalim sastojcima stavila u rernu da se ispeče. Nakon sat vremena ga je izvadila i krenula da ga sječe

Tada je u unutrašnjosti pileta pronašla pileću nožicu a to joj je bilo toliko odvratno da je odmah povratila. Dodala je da prije nego li je stavila pile da se peče da nije primijetila nožicu, a kada je to ugledala nakon pečenja, kaže da joj je to zgadilo meso, možda i za sva vremena, posebno jer joj je piletina bila omiljena. I službeno se žalila Lidlu, a od njih je dobila odgovor da im je jako žao zbog njenog lošeg iskustva te da su odmah kontaktirali svoga dobavljača i da njegov odgovor očekuju za desetak dana.

Na osnovu njene priče, novinari su kontaktirali glasnogovornika Lidla, koji je na sve imao diplomatski odgovor, te je izjavio kako im je svima u Lidlu žao zbog ovog nemilog iskustva njihovog kupca i da im je uvijek u cilju da svi koji kupuju u njihovim prodavnicama budu zadovoljni.