Svako ko voli da sluša narodnu muziku, posebno u Srbiji, zna i za poznatog pjevača Milančeta Radosavljevića te nema kafane u Srbiji u kojoj se ne pjevaju i njegove pjesme. On je u svojim pjesmama opjevao i rijeku Kolubaru, ali i svoje ognjište, vinograde i livade i sve ljepote Srbije, ali je mnoge pjesme posvetio i ženama. Kaad je njegov život u pitanju, on nije bio niti malo lak, a prema nekim situacijama koje je doživio bi mogao da se snimi film. On je u razgovoru sa novinarima otkrio kako je on ratno dijete, te da je rođen u zbjegu 1944. godine, te da je od svoga oca naslijedio talent za muziku, i mada su, kako kaže, bili siromašni, u njegovoj kući je uvijek bilo pjesme i muzike.

Rođen je sa paralizom šaka te dugo nije mogao sa njima kako treba da se služi, a iz toga razloga jedan nastavnik harmonike nije želio da radi sa njim. On je tada pjevaču rekao kako ne može ni kašiku da drži kako treba, te da za njega nije moguće da ikada nauči da svira harmoniku. Ipak, Milanče nije odustao i uz mnogo truda je naučio da svira harmoniku, a onda je počeo i da pjeva uz nju

Nikada nije shvatio zašto mu je muzika toliko važna, ali kako kaže, kako zna za sebe zna da je pjevušio. Milanče je sa početkom svoje pjevačke karijere mogao da bira u kojem će mjestu da živi, ali je on odlučio da ipak ostane u svome mjestu Bariču kod Obrenovca gdje je sagradio kuću od novaca koji je zaradio baveći se muzikom. kako je kazao, dok se kućio, kupovao je stvari jednu po jednu, pa bi tako od jedne svirke kupio televizor, od druge prozore, i sve tako redom. pored pjevanja, bavio se i zemljoradnjom, radio je u polju, te se bavio i stočarstvo i imao je oko 40 ovaca.

Ostatak pročitajte OVDJE

 

Preporučeno