Kada je bivša Jugoslavija u pitanju, na muzičkoj sceni u vrijeme postojanja te države su postojale mnoge pjevačke zvijezde, a neke od njih i danas egzistiraju te se smatraju legendama muzičke scene na ovim prostorima. Jedna od pop ikona devedesetih godina na ovim prostorima je svakako bila i pjevačica Tatjana Matejaš koju su svi znali kao Tajči, a koja je prije nekog vremena bila otkrila kako je bila žrtva seksualnog zlostavljanja. Kako je sama ispričala, ona je još kao tinejdžerka doživjela silovanje, ali nije željela da nikome priča o tome:

” Bila sam još u tinejdžerskoj dobi, bilo je to prije slave, dogodilo mi se silovanje i vjerovala sam da je to moja krivica. Zbog toga nisam nikome htjela ništa da govorim. Moramo stvoriti sredinu u kojoj žena ili muškarac neće vjerovati da su oni krivi kad im se dogodi nešto tako” – priznala je Tajči ranije za medije. Sama je priznala da je godinama nakon toga išla na psihoterapiju, te da joj je trebalo dosta vremena da otvoreno počne pričati o svemu tome: ” Godine psihoterapije, duboka podsvijest, dugo mi je trebalo da se pogodi triger da se to otvori i da to iscijelim” – poručila je.

Dodala je da danas kao majka trojice sinova i kao kreativna poduzetnica se svakodnevno nosi sa velikom količinom stresa, te da je kroz život imala mnoge probleme, te se nosila sa mnogim teškim stvarima. Izgubila je muža i oca zbog raka, godinama je imala problema sa depresijom i sa anksioznošću, a kao tinejdžerka je imala veliko, traumatično iskustvo seksualnog nasilja, pa se dugo borila da opet zavoli sebe i da vrati svoje samopouzdanje otkrila je ona za domaće medije

 

 

 

Share this: