Kako je krenula 2021 godina, korona virus je malo pala i u drugi plan, a brojke koje nam dolaze sa svih strana svijeta su ipak malo drugačije. Može se reći da su cifre ipak malo počele da padaju i da su upute koje dolaze od kriznih štabova širom svijeta ipak malo počele da imaju efekta, i da se ljudi sve više i više pridržavaju mjera koje se dobijaju od Vlada svojih zemalja. 

Tako posljednjih dana da ne bude dosadno, sa svih strana svijeta dolaze razne informacije o novim sojevima korona virusa, a posljednji soj koji je krenuo još iz Velike Britanije počeo je da obuhvata i one koji su mlađi od 15 godina, to jeste tinejdžere. Primjera radi u posljednja 2 mjeseca samo u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama za 25% je porastao broj oboljelih tinejdžera. 

Nakon toga se pojavila i informacija da je u Beću u Austriji se korona virus na jako čudan način pojavio u kanalizaciji, što ljekarima nikako nije jasno kojim putem je tu došao. Za sada se čekaju rezultate analize istih. Ono što je činjenično stanje jeste to, da je korona virus itekako nepredvidiv, jer kada god smo pomislili da ga se riješavamo, on se pojavio u 3 nova talasa. Sada se nameće pitanje, da li ćemo imati novi talas u našoj zemlji?

Španija, Njemačka i Italija su trenutno najviše na udaru po pitanju oboljelih osoba. Tako je Predrag Kon gostujući sinoć na RTS-u izjavio da je veoma lako moguće da se pojavi i 4 talas korona virusa u Srbiji, ako se ne bude dovoljno pazilo na sve. 

Preporučeno