Načeli smo polako i oktobar mesec, i došlo je vreme da potražimo i garderobu sa družim rukavima, jer što je bilo leta, bilo je. Ono što je posebno simptomatično u poslednjih par godina je to, da zime skoro nikako i da nemamo. O snegu ne bi ni trošili reči, jer dovoljno je samo da se pokušamo setiti kada smo imali sneg, i sve će nam biti kristalno jasno.

Meteorolog Nedeljko Todorović objasnio je da kada u Srbiji preovlađuje hladan vazduh iz jugoistočne Evrope, možemo da očekujemo oštru Košavu, a ona koju trenutno imamo svakako da priliči ovom vremenu kojeg trenutno imamo. Kako je dodao, noćas ali i ujutru se očekuje jak udar vetra, što će se sutra popodne umanjiti, ali i sam vetar će da oslabi, a li ipak u predstojećem periodu nam i ne piše se dobro po pitanju vrremena.

Govoreći o promeni vremena, od sutra se očekuje kiša, kao i opadanje temperature, što će značiti izlazak iz toplog perioda i “Miholjskog leta”. Zato, po njegovoj proceni, sneg možemo da imamo jako brzo, možda čak i do kraja novembra meseca. Kako je najavio, u petak i subotu se očekuju hladniji dani, gde će se temperatura kretati u normalnim vrednostima za ovo doba godine.

U petak će padati sneg, na nekim brdima, sve iznad 1.700 m nadmorske visine”, najavio je Todorović. On je za kraj, naveo i to, da će kiša, koja se očekuje, dobro doći poljoprivrednicima, jer će se napokon prekinuti period suše, tako da će biljke napokon malo da prodišu.

Preporučeno