“Od devojke koju niko nije hteo do ribetine.. Mija smršala 76 kilograma i sve ostavila bez teksta-kako je moguće?” ovo je naslov članka koji je objavljen na zenaportal.info, koji je u stvari i više nego seksistički, i koji je definitivno uvredio sve žene i devojke koje su ga pročitale, a nije bila namera. U samom naslovu se nigde ne pominje prezime devojke, tako da se aludiralo da je Mija sa našeg govornog područja a u stvari je devojka iz Engleske.

U samom tekstu se nadugo i naširoko govori i piše o ishrani i raznim dijetama, a onda se navodi slučaj devojke od 22 godine iz Engleske koja je imala 144 kilograma. Vest je neproverenaa, i prenesena je iz engleske “žute štampe”, koja kao takva i nije relevantna.

Prema tim navbodima ona je smršala čak 76 kilograma, a u samom tekstu se navodi i “bucka”, što opet jako loše utiče na žene koje imaju dodatan broj kilograma da se loše osećaju ako tako izgledaju. Naslov članka se može tumačiti i kao klikbejt. Namera autora teksta nije bio da vređa žene ni po kojem osnovu, a kamoli po njenoj kilaži, i svakako da upućuje najdublje izvinjenje svima onima kojima nije bilo svejedno kada su pročitali ovo.

Preporučeno