Od kako nas je napustila kraljica Elizabeta II, a to se desilo u četvrtak, a ona je boravila u zamku Balmoral, i imala je 96.godina. Nakon njene smrti u svim medijima dosta se piše na ovu temu, pa se tako pokrenula i priča o tome šta će se sada desiti sa kraljevstvom i Velikom Britanijom, kada kraljice više nema. Na tronu ona je bila 70 godina, a sada je na tom mjestu njen sin Čarls III, dok je njegova supruga Kamila sada dobila titulu kraljice pratilje.

Kada zvanično bude bilo proglašenje Čarlsa za novog kralja, Kamila će da bude uz njega, a na glavi će imati krunu kraljice majke iz 1937.godine. Ono što je zanimljivo jeste to da je Kamila javnosti najprije bila poznata kao njegova ljubavnica, dok je on bio u braku sa princezom Dajanom, jer svi smatraju da je ona ustvari najveći razlog zbog čega su se oni na kraju razveli. Nakon toga, ona je postala njegova supuruga, a danas ima mnogo veće uloge i funkcije.

Kada je javnost po prvi put čula za nju, ona je dobila velike kritike i trebalo je jako puno vremena da ona bude prihvaćena nakon smrti princeze Dajane. Za Čarlsa ona se udala 2005.godine, a pisalo se kako je ona imala pravo da javnosti bude poznata kao kraljica supruga, ali da je to ona odbila. Kada je bila proslava 70 godina vladavine kraljice, ona sama je izrazila želju da kada on postane kralj, da Kamila u potpunosti bude priznata, a tada ona je rekla sljedeće: “Kada, u punom vremenu, moj sin Čarls postane kralj, znam da ćete njemu i njegovoj supruzi Kamili pružiti istu podršku koju ste dali meni, i moja je iskrena želja da, kada dođe vreme Kamila bude poznata kao kraljica supruga jer nastavlja svoju lojalnu službu”, rekla je ona tada. Ostatak teksta pročitajte ovde.