Još jedan u nisu savjeta i trikova imamo za vas, pa ćemo tako u nastavku današnjeg članka da pišemo o problemu sa kojim se svaka domaćica barem jednom do sada susrela. Inače se ovi problemi češće dešavaju u starijim kućama, sa starijim cijevima, ili zgradama koje su izgrađene prije mnogo godina, pa se vrlo lako desi da nam se odvod začepi.

Kako smo već naveli, kada je riječ o odvodima, danas svi mi imamo problema sa istim. Naime, u kuhnji kada peremo posuđe dešava se da nam razne stvari odu u odvod iako se svi mi trudimo da stavimo mrežicu koja to zadržava, nekada je to prosto nemoguće izbeći. Mi danas donsoimo jedan jako koristan trik koji je pomogao svima, pa verujemo da će i vama.

Kako bi vaši odvodi bili čisti i prohodni, potrebno je da izdvojite samo tri sekunde i da stavite jedan jako jednostavan sastojak, kak smo naveli u samom naslovu. Ljudi jako često kupuju sredstva za očepljivanje odvoda, ali da vam otkrijemo jednu tajnu, ta sredstva jako često ne rad, samo daju lepe mirise, koji su trenutn ne rešavaju problem koji imate. Stavite u vaš otvor tri pune kašike sode bikarbone, a onda zalijete sa jabukovim sirćetom, mora da se stvori reakcija i da vidite penu koja se diže iz odvoda, a nakon nekoliko sekundi pustitie samo vruću vodu i ostavite naredna sada oddvod, nemojte da koristiti. Vjerujemo da je većina vas čula za ovaj trik, ali nikada nije na odmet prisjetiti se i nekome ko ne zna pomoći, jer ovo je nešto što definitivno radi posao, i rješava probleme.