Kada je u pitanju Radmila Savićević nju je publika upamtila po ulogama bržnih žena, majki i baka a neke od njenih replika i danas su nezaobilazne na listama najlegendarnijih ikada izrečenih na domaćem filmu. Ako je Radmilu volela cela Jugoslavija, ona je celog života volela njega kolegu Božidara Savićevića. Ta je ljubav bila toliko jaka do poslednjeg dana da se danas može uporediti sa romansama iz najpoznatijih svetskih romana i filmova.

1948 godine je Božidar počeo da se bavi glumom pridruživši se Radmili koja je igrlaa još tokom Drugog svetskog rata i tako je ostalo tokom celog života, gde je išla ona išao je i on. Božidar i Radmila glumili su prvo u Kruševcu pa u Nišu i na kraju u Beogradu. “Ostavili smo njihov rodni grad, svoje majke, svoje domove, bili smo izvor prihoda koji im je omogućavao da bolje žive svoje dane. Bilo je užasno. ostavili smo. Ljubiša Ružić ponudio je mom suprugu da dođe u Niš. Nismo imali stan, ništa.Glumci su bili slabi u svim verzijama. Ne žalim se. Živjela sam kako sam htjela” ovo se sećala Ramdila godnama kasnije.

Dok je Radmila opisivala svog čoveka za Božidara je govorila da je izuzetno lep čovek a kolege i prijatelji pričali su i da je znala da bude jako ljubomorna. Novinarka RTS-a Nataša Mijušković kojoj je glumica bila ujna, u knjizi o Radmili Savićević “Prva i poslednja” opisala je kako je to izgledalo. Međutim, Radmila je i bila ljubomorna, Božidar joj to nikada nije hteo da uzme za lo. Oni su živeli u skladnom braku a jedina senka nad njihovom srećom je bila činjenica da nisu imali dece. Tako se, glumica koja je slavu stekla ulogama majki i baka, nikada nije ostvarila kao roditelj. Da to nadomeste, Radmila i Božidar svu decu su voleli kao da su njihova. OStatak čitajte ovde. 

Preporučeno