Vrlo dobro se zna d aje na prostorima Balkana najisplativiji posao, onaj kada ste u politicii. U posljednjih 20 godina, preko politike možete da napravite jako puno u svome životu. Poslovi se određuju preko političkih stranaka, muzika, sport, film, sve grane u društvu su povezane sa politikom i političkom moći. 

Dovoljno je samo pogledati plate političara u regiji, kakva auta voze, kojim benefitima su okruženi i biće vam jasno zašto djeca danas već od 16 godina pa na dalje biraju da budu članovi i dio neke po mogućnosti vladajuće političke strukture. U Srbiji je također ta situacija itekako primjetna a danas govorimo o jednom političaru koji bilježi rekordne mjesečne plate. Naime, radi se o Dušanu Bajatoviću, koji je direktor srpskog magnata “Srbijagas”. 

Vjerovali ili ne, njegova mjesečna plata je blizu 4 miliona dinara! Pored ove brutalne plate, Dušan Bajatović ima još jednu direktorsku poziciju, samim time i platu od 1,7 miliona dinara. Da li vjerujete ovim nerealnim podacima, kada ljudi jedva sastavljaju kraj sa krajem? Prema posljednjim podacima sada već davne 2011 godine osnovana je firma pod nazivom”Saut strim sa djelimičnom odgovornošću”. Njeni vlasnici su bili Gasprom sa 51% i Srbija gas sa 49% vlasništva i samog udjela. 

Samim time, ova firma ima i 2 direktora, jednog predstavnika iz Gasproma, a drugi iz Srbija gasa, a to je sasvim slučajno Dušan Bajatević. Pored njega još jednu platu prima i Igor Elkin. 

Preporučeno