U posljednjih 20 godina naglo je skočila teroristička aktivnost širom svijeta, a vjerujemo kako se svi sjećate da je sve poćčelo još 2001 godine kada su napadnute kule blizankinje u New Yorku. Tada je Džordž Buš objavio rat Al Kaidi, i kremnuo je veliki rat na Bliskom istoku. Osama Bin Laden je bio najtraženiji terorista na svijetu, a vjeruje se kako je ovo Amerika sve iscenirala ne bi li došla do nafte u arapskim zemljama. 

To im se i ostvarilo, zagospodarili su arapskim zemljama, Irakom i Afganistanom prije svega, a njihova vladavina u ovm zemljama traje i dan danas. Od tada su islamske ćelije, poznatije i kao ISIL, počele da se granaju po cijelom svijetu. Vrbovale su nove mušterije i ratnike, koji su za to bili jako dobro plaćeni. 

Zato i ne čudi da je na Balkanu otvoreno jako puno terorističkih centara koji su radili u ilegali, a Bosna i hercegovina je najpoznatija po tim ćelijama. Pored muškaraca krenuli su da vrbuju i žene, koje su odmah transportovane za druge zemlje, gdje su služile da bi se udavale i porađale, i sa time poboljšavale svoju vosjku sljedbenika na jedan prirodan i normalan način. Danas govorimo o najpoznatijem bosanskom teroristi koji je i na listi Interpola, a njegovo ime je Alija Keserović. 

Podsjećamo, on ima samo 23 godine, rođen je u Bužimu a nalazi se na crvenoj tjeralici, što dovoljno govori samo za sebe. On se traži zbog nezakonitog pridruživanju terorističkoj organizaciji, kao i organizovanju terorističke ćelije na području Bosne i Hercegovine. Vaša mišljenja o njemu?

Preporučeno