Naša današnja tema će da bude jedan jako dobro poznati glumac, koji je 80-tih godina važio za velikog zavodnika, koji se u svim ulogama koje je igrao sjajno snalazio, počevši od onih u kojima je trebalo da pokaže svoju nježnu stranu, do onih akcionih u kojima je trebalo da se pokaže snaga. Njegovo ime je Patrik Svejzi koji se bavio i sa plesom, a na jednom nastupu on je povrijedio koljeno, i zbog te povrede morao je da se odrekne svoje velike ljubavi, odnosno plesa.

Nakon toga on je riješio da postane glumac, i prvo je počeo da nastupa u lokalnom pozorištu, a pune tri godine on je radio na sebi i svojoj novoj karijeri, i tako su njegove predstave vremenom postajale jedne od najposjećenijih. Nakon toga počeo je da nastupa u Holivudu gdje je igrao u niskobudžetnim filmovima, koji i nisu imali neki uspjeh, pa je tako on stalno ostajao u sjenci glumaca koji su već bili afirmisani. On se 1981. godine pojavio u jednoj epizodi TV serije „M. A. S. H.“, a 1984. godine imao je zapaženu ulogu u filmu „Crvena zora“.

Ali je onda jedni istaknutiju ulogu dobio u filmu “Prljavi ples”, u kojem je glumila i Dženifer Grej, a film je doživio veliki uspjeh, a ono što je interesantno jeste to da je Patrik dobio ovu ulogu jer je sjajno plesao, dok pijre njega uloga je bila ponuđena Val Kilmeru koji ju je odbio, dok je Bili Zejn nije dobio jer nije znao dobro da igra. Poslednji film koji je on snimio bio je “Crni pas”, koji je premijerno prikazan 1998.godine, iste te godine kada je o počeo ponovo da pije i zbog toga nije mogao dvije godine da snima filmove. Ostatak teksta pročitajte ovde.