Crna magija je prije dvije godine prijetila da razruši njihovo porodično gnijezdo.Nakon što je izgubila svoje najvoljenije, Merima je shvatila da iza svega stoji nešto veće, neka magija, a kasnije je to i dokazala:” Shvatila sam da ne umijem da tumačim te znakove, pa sam nastojala da ih izbjegnem, ignorišem. No, nešto drugo, vrijedno poput života, znam prepoznati. Magija znam kako izgleda” – započinje svoju ispovijest Merima V. iz Srebrenika.. Dalje je otkrila kako se udala kada je imala 18 godina, i ima samo riječi hvale o svome mužu i o godinama provedenim sa njim:

” Nas dvoje nikad nismo imali tajni. Posvetili smo se jedno drugome i djeci. Djeca su nam svetinja. Sa svima smo se dobro slagali, sa mojom i njegovom porodicom, komšijama, kolegama. Nismo imali ni finansijskih, niti bilo kakvih drugih problema. A onda, preko noći, sve dobro stade, a svo zlo krenu” – prisjeća se Merima. Prvo joj se desilo to da su joj se razboljela djeca, a doktori nisu znali koja je to nepoznata, kožna bolest, koju su dobili oboje njene djece, a krivica bješe pripisana Merimi i kako kaže, po prvi puta, njen muž, svekar i svekrva su se okomili na nju, te su je optužili kako je djecu vodila svojima, te da nije pazila na njih i da su se djeca ošugala

Kako kaže: ‘‘ Uvuče nam se tako naglo neka hladnoća u dotad savršene odnose, da se to riječima ne može opisati. Tako je počelo, a završilo se umalo razvodom. I papire smo bili predali na sud” – prisjeća se Merima mučnih momenata. Da je žrtva crne magije, ona je posumnjala odmah, jer kako kaže, 17 godina harmonije ne nestaje tek tako, a sumnje su joj se potvrdile kada je počela nalaziti sumnjive stvari ispod svoga kauča, zatim u drvima, u ćošku garaže.

Ostatak teksta pročitajte OVDJE