Pozorišni umetnik Lazar Dubovac (39), publici najpoznatiji po ulozi Marise u filmu “Moja sestrična se odselila”, odlučila je da napusti glumu i zamonaši se.

Kako su potvrdile njegove kolege, glumac već nekoliko meseci živi na svetoj gori manastira Hilandara.

 

– Hteli smo da angažujemo Lazara u novoj seriji, ali smo čuli da je napustio Srbiju. Čuli smo da je u Hilandaru i da želi da se zamonaši – rekao je za Kurir producent koji je želeo da ostane anoniman i sarađivao sa njim.

 

To su nam potvrdili i turisti koji su se nedavno vratili sa Svete Gore.

 

– Videli smo Mališu. Htjeli smo da se slikamo s njim, ali nam nisu dozvolili. Čuo sam da se sprema za monaški život, i da je trenutno iskušenik – rekao je Kurilov sagovornik.

Novicijat je religiozni izraz koji se koristi za opisivanje osobe koja će postati monah i koja prolazi kroz neku vrstu testa da vidi da li je sposobna da živi kao monah. Pripreme za manastir mogu da traju nekoliko godina, nakon čega sledi svečani red, pri čemu će Lazar dobiti i novo ime.

 

Kontaktirali smo Lazara Dubovca u vezi naših saznanja, ali on nije uzvratio na naše pozive i poruke.

 

Glumčeva odluka ne bi trebalo da bude iznenađenje jer je u Hirandharu više od decenije. Prije nekoliko godina pričao je kako je pronašao mir na svetoj gori.

 

– Ne mogu da gledam lepe žene. Nakon nekog vremena, počinje se pitati zašto je na ovoj planeti i kuda ide naša energija i stečeno znanje. Pitao sam se: čemu žurba da se radi, da se svađam, da dokazujem stvari? Ništa ne privlači vašu pažnju – otkrio je potom. Ostatak pričitajte OVDJE

Preporučeno