Na našim prostorima ovaj format rijaliti programa je itekako gledan, a počeo je da se emituje još od 2006.godine, a ono što sa sigurnošću možemo da kažemo da pored rijaliti programa Farma, šou program Zadruga je definitivno najgledaniji rijaliti, a koji se po svom konceptu može nazvati i hiperrijaliti televizijskim formatom. Tvorac ovog programa, Željko Mitrović najavio je da će peta sezona da bude ujedno i poslednja sezona ovog rijaliti programa, ali je dodao i to kako će se on potruditi da svoje gledaoce obraduje sa još boljim rijaliti programom.

Međutim, kako stvari stoje Zadruga neće biti poslednji rijaliti koji će se emitovati na Pink televiziji, a kako smo već naveli gore neposredno pred početak pete sezone najavljeno je da je ona ujedno i poslednja, i fanovi rijaltiija ovu vijest i nisu primili sa oduševljenjem, ali izgled da sada više nema razloga za brigu. Ukoliko je vjerovati nekim već poznatim rijaliti učesnicima, neki od njih već sada su najavili svoj ulazak u Zadrugu 6.

Naime, nova sezona navodno bi trebala početi u septembru kao i inače, a prvi koji je najavio svoj ulazak, tačnije koji je svoj ulazak provukao između redova bio je je kaskader Uroš Ćertić, koji je nedavno bio u žiži javnosti zbog navodne afere sa voditeljkom Slagalice. Za domaće medije je i Karađorđe Subotić rekao kako je on od televizije Pink dobio poziv i da je već donio odluku: “Dobio sam ponudu i prihvatiću je!”, rekao je on. Tako se nagađa da su njih dvojica sigurni učesnici, a publika je uvjerena da će uz njih gledati i Lepog Miću, koji ne propušta nijednu sezonu rijalitija.