I za ovaj vikend smo vam spremili jednu jako zanimljivu pitalicu, koja je napravila pravi džumbus na društvenim mrežama. Jednostavno ljudi imaju problema sa matematičkim rješenjima, koja su itekako ponekad teška i komplikovana, iako su rješenja na dohvat ruke, samo gotovo niko nije pronicljiv da to primjeti na prvu loptu. 

Ovakve mozgalice su itekako korisna i pozitivna stvar za sve vas koji želite malo da razradite moždane vijuge, i da na taj način malo pojačate percepciju i moć opažanja. Sve je to naravno puno slađe i ljepše, kada neke ovakve mozgalice uspijete sami da riješite, bez ičije pomoći. Još je veći dobitak kada sebi zadate neki vremenski rok za riješenje pitalica ovakvoga tipa. 

Na ovoj slici vidimo jednu jako jednostavnu jednačinu, koja je napravljena od običnih šibica. Sve što vi trebate da uradite jeste to, da pomjeranjem samo 2 šibice, dobijete tačnu i jednostavnu jednačinu. Na prvi pogled, ovo je itekako komplikovana jednačina, ali treba vam samo malo promućurnosti i dobićete jednostavno riješenje. 

Kada se sve sabere i oduzme, čovjek koji je ovo riješio najbrže na društvenim mrežama, jeste sjajno vrijeme od 16 sekundi. Da li ste vi uspjeli da riješite za to vrijeme, ili čak možda i brže? Pišite nam u komentarima sva vaša riješenja?

Preporučeno