Biljana Nevajda Šević bila je jedna od najljepših žena 70-tih godina prošlog vijeka, kojoj su bili posvećeni najljepši stihovi legendarne grupe Riblja čorba. Tada je ona bila jedna od najtraženijih manekenki na našim prostorima, a u to vrijeme i nije bilo puno manekenki koje su snimale reklame i nosile revije.

Njen život se u međuvremenu promijenio, ona se udala, okrenula se poslu ugledne galeristkinje, dobila je djecu, a danas uživa sa svojim unucima. Naime, ona je ponosna na sve kroz šta je prošla u životu, a to da je ona bila fatalna za Boru Đorđevića, tada ona nije shvatala. Ona je u svijet manekenstva ušla zbog toga jer je bila baš visoka, a prije toga ona se bavila sa gimnastikom, da bi 1968.godine, ona definitivno otišla u svijet ljepote. U Sloveniji je ona tako snimila preko 30 reklama, dok je u Dubrovnik putovala čak i do pet puta mjesečno.

Kada je legendarni Bora pjevao pjesmu Lutka sa naslovne strane, tada je prvi put ugledao Biljanu, a onda su se oni vidjeli opet kroz nekoliko dana, ušli su u priču i roker je tada potpuno odlijepio za njom. Njihova veza je trajala nekoliko mjeseci, a kasnije ona je rekla kako mu nikada nije u potpunosti vjerovala, i da je to bio razlog što ga je ostavila. Tada se ona zaljubila u nekog drugog, pa je napustila i Boru i Beograd, a otišla je za Sarajevo. Ostatak teksta pročitajte ovde.