U nastavku današnjeg članka ćemo da se bavimo sa novostima koje nam dolaze iz svijeta, a koje se kako ste i sami mogli da zaključite odnose na smrt kraljice Elizabete II, koja je i dalje jedna od glavnih tema u svim medijima u svijetu, pa i kod nas. Kako iz svih dijelova svijeta stižu poruke saučešća i podrške kraljevskoj porodici, tako je i predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić uputio poruku saučešća kraljevskoj porodici, a u poruci je pisalo:

„U ime građana Republike Srbije i u svoje ime, upućujem iskreno i duboko saučešće povodom smrti kraljice Elizabete II. Njeno Veličanstvo je svojom nesebičnom javnom službom obeležilo modernu istoriju Ujedinjenog kraljevstva i sveta, dajući primer kako treba nositi vladarski autoritet i obavljati dužnosti i u najtežim vremenima. Bila je oslonac svojoj porodici i celoj naciji, koja joj je bila privržena kroz generacije. Još jednom izražavam duboko saučešće porodici Njenog Veličanstva, kao i građanima i Vladi Ujedinjenog Kraljevstva, uveren da će nastaviti da je pamte poštujući njenu vladarsku mudrost i patriotizam“.

Danas ćemo da pišemo o jedno zanimljivoj situaciiji, a radi se o tome da se oglasio bivši ambasador Srbije u Londonu, Ognjen Pribićević koji se prijsetio jednog prijema kod kraljice, pa je kada se predstavio ko je i odakle dolazi ona njemu odogovorila: “Srbija, vi ovih dana imate velike poplave. Vi nikad niste imali takve poplave, ovo je prvi put”, dok je on njoj na to odgovorio: “Vaše veličanstvo, pa vi sve pratite sve što se dešava svuda”, a kraljica je odgovorila: “Pa, ja sve pratim. Ja svakog dana pratim vesti iz celog sveta, mene to zanima”, rekla mu je ona. Inače sada će tron da preuzme njen sin Čarls III. Vaša mišljenja?